Implantaten
Abrasieve Tandtechniek brengt uw glimlach weer tot leven!
Implantaten
Veel mensen krijgen na verloop van tijd last van een loszittende prothese. Dit komt door het slinken van het kaakbot.
Ook een nieuw kunstgebit heeft dan niet genoeg houvast op de kaak.
Implantaten (kunstwortels) kunnen ervoor zorgen dat het kunstgebit vastgeklikt kan worden op de implantaten.
Bovendien wordt het slinken van de kaak door de aanwezigheid van de implantaten sterk afgeremd.
Wat is een implantaat?
Een implantaat kunt u vergelijken met een kunstwortel, welke gezet kan worden op de plaats van een verloren kies of tand.


Over het algemeen zijn deze “kunstwortels” gemaakt van titanium, en hebben de vorm van een schroef. Titanium is een materiaal dat door het kaakbot en het omliggende tandvlees wordt geaccepteerd.
Ook de oplossing voor u?
Wereldwijd hebben miljoenen mensen inmiddels een succesvolle behandeling ondergaan. Het is dus vreemd dat er nog veel mensen rondlopen die problemen hebben met hun huidige gebitsprothese.
Kennelijk zijn zij niet op de hoogte van de vele voordelen die een implantaat gedragen voorziening kan bieden.
Implantaten kunnen ook voor u de oplossing zijn.
Een implantaat is meestal gemaakt van Titanium, een edel metaal dat geaccepteerd wordt door het kaakbot en omliggend tandvlees.
Afstoten Implantaat kan dat?
In hoge uitzonderingen kan het lichaam de implantaat afstoten.
Roken
Parodontitis
Genetische belasting
Ongecontroleerde diabetes mellitus
Net als bij natuurlijke tanden en kiezen kunnen ook bij tandheelkundige implantaten ontstekingen ontstaan. Dit worden ‘peri-implantaire infecties’ genoemd, onderverdeeld in peri-mucositis en peri-implantitis.
Deze ontstekingen rondom het implantaat komen sterk overeen met de mondproblemen gingivitis en parodontitis bij natuurlijke tanden en kiezen. Het belangrijkste verschil is echter dat het proces van botafbraak veel sneller verloopt bij een implantaat dan bij een natuurlijk gebitselement.
De belangrijkste risicofactoren voor peri-mucositis en peri-implantitis zijn:
Onvoldoende mondhygiëneDeze ontstekingen rondom het implantaat komen sterk overeen met de mondproblemen gingivitis en parodontitis bij natuurlijke tanden en kiezen. Het belangrijkste verschil is echter dat het proces van botafbraak veel sneller verloopt bij een implantaat dan bij een natuurlijk gebitselement.
De belangrijkste risicofactoren voor peri-mucositis en peri-implantitis zijn:
Roken
Parodontitis
Genetische belasting
Ongecontroleerde diabetes mellitus
Stappen plan
1. Onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een medisch en tandheelkundig deel, dit gebeurt bij de implantoloog of tandarts. Met röntgenfoto´s wordt bepaald of er voldoende bot aanwezig is voor het aanbrengen van de implantaten.
Stappen plan
2. Implantatie
Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.
Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt, vervolgens wordt er in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies inpast.
De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten tussen de 20 en 90 minuten.
Stappen plan
3. Ingroeifase
Het vastgroeien van het implantaat duurt ongeveer 6 weken, dit alles hangt af van de kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroeifase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd.
Eventueel wordt de oude prothese tijdelijk aangepast.
Stappen plan
4. Plaatsen van het kunstgebit en nazorg
Na de ingroeifase wordt een kliksysteem in de implantaten geplaatst, hierop wordt het nieuwe kunstgebit bevestigd. In dit kunstgebit is een contra bevestigingsdeel aangebracht.
Een goede mondhygiëne en regelmatige controles zijn essentieel voor een lang behoud van de implantaten.
Uitgebreid onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren.