ABRASIEVE Tandtechniek
Terug

FLEX PROTHESES

De nieuwe generatie flexibele Nylon (kunsthars) protheses hebben als eigenschap onbreekbaar en onzichtbaar te zijn.
Dit zorgt er voor het natuurlijke doorschijnen van het tandvlees. Hierdoor valt het niet op dat u een prothese draagt.
Partiële protheses vervaardigd door Abrasieve Tandtechniek zijn zeer sterk en door het bio compatibel nylon hebben ze een perfecte pasvorm

Door deze flexibiliteit is deze prothese ideaal voor patiënten die overwegen een gegoten metalen frame te nemen en geen metalen ankers in hun mond willen laten zien. Tevens is dit dé oplossing voor patiënten die allergisch en of gevoelig zijn voor monomeren.

 Tevens zijn flexibele kunsthars protheses uitermate geschikt als tijdelijke oplossing bij net  geplaatste implantaten.

De nieuwe generatie flexibele Nylon (kunsthars) protheses zijn alleen te gebruiken in combinatie  met uw eigen (gedeeltelijk) nog aanwezige tanden of kiezen.

Helaas is deze prothese in een later tijdstip niet uit te breiden naar meerdere elementen. Er moet dan een compleet nieuwe prothese vervaardigd worden.
Flexprotheses

Een flexprothese is gemaakt van flexibel materiaal, heeft een hoog draagcomfort en is zeer duurzaam en sterk. Wanneer u allergisch bent voor metalen die worden gebruikt bij een frame-prothese kan de flexprothese uitkomst bieden. Abrasieve tandtechniek is een klinisch prothese technicus en adviseert u graag over de verschillende protheses en welke voor u het meest geschikt is.