klik prothese - Abrasieve Tandtechniek

Abrasieve Tandtechniek
Ga naar de inhoud
Klik Protheses
"Abrasieve Tandtechniek grengt uw glimlach weer tot leven!"
Klik prothese

Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een volledige gebitsprothese die rust op implantaten en een veel betere oplossing dan een loszittend kunstgebit.
Een klikgebit is een uitmuntend systeem waarbij de kronen of een volledige brug in de kaak worden geplaatst op en met behulp van tandimplantaten en drukknopen.
Over het algemeen zijn er minstens twee implantaten nodig in zowel de bovenkaak als in de onderkaak om de brug op zijn plaats te houden.
Een klikgebit op implantaten is een ideale oplossing voor mensen die problemen hebben met een loszittend kunstgebit of voor mensen die voor de keuze staan om een gebitsprothese te nemen.
Als uw kaakbot goed genoeg is kunnen er ook vier implantaten worden geplaatst. Dit verbetert de stabiliteit, net als bij een gewone brug. Een brug is immers stabieler zodra er meer pijlers worden gebruikt. Op de tandimplantaten worden de kunstelementen door middel van een kliksysteem bevestigd. Dit systeem zorgt ervoor dat de kunsttanden in de mond altijd op de goede plaats blijven. De elementen zitten niet geschroefd of gecementeerd zoals bij een vast gebit. Dit betekent dat u de prothese kunt uitnemen om schoon te maken.
Onderkaak

Uw gebit wordt gemeten en er wordt een afdruk gemaakt. De implantoloog maakt een werkplanning. Tijdens deze planningsfase kunnen ook al die persoonlijke wensen van de patiënt worden doorgenomen bij Abrasieve Tandtechniek over hoe het gebit eruit gaat zien. Bijvoorbeeld de kleur van de tanden, bepaalde voorkeuren voor de vorm en positie.

De volgende stap is het implanteren. Indien nodig worden er eerst tanden getrokken (tanden trekken wordt alleen gedaan als het om niet-gezonde tanden gaat die geen functie meer in de mond hebben). Meteen in de gaten van de extracties worden de implantaten geplaatst, na eventueel nog wat verwijden of opvullen van de wond.
Voor wie?

Voor wie is de klikprothese geschikt?
Zoals al bleek uit het voorgaande, is een klikprothese bij uitstek geschikt voor mensen die iets beters willen dan een kunstgebit.
Maar ook andere patiënten die gaan denken aan vervanging van hun eigen gebit dat niet meer goed functioneert, kunnen geholpen worden met een klikprothese.
Hoe gaat de procedure in zijn werk?
Bovenkaak

Op de implantaten worden de balelementen geplaatst, die met de brug in verbinding komen door middel van een drukknopsysteem (vandaar de naam klikprothese).
Hierop wordt de brug geplaatst, die van acryl is gemaakt.
Als u na het plaatsen van een klik prothese naar huis toe gaat kunt u meteen eten en – het belangrijkste – glimlachen.
MENU
CONTACT
Abrasieve Tandtechniek
Kievitstraat 12
7481BW  Haaksbergen
T
053-57 25 551
F
053-57 29 399
E
info@abrasievetandtechniek.nl

OPENINGS TIJDEN
Maandag, Dinsdag,
Woensdag, Donderdag

 9.00 uur – 13.30 uur
14.30 uur – 17.00 uur

Vrijdag

9.00  – 12.00 uur

Zaterdag  
Gesloten© 2018 RBwebdesigner
Abrasieve Tandtechniek
Kievitstraat 12
7481BW  Haaksbergen
T 0535725551
F 053-57 29 399
E info@abrasievetandtechniek.nl

Abrasieve Tandtechniek
Kievitstraat 12
7481BW  Haaksbergen
T
053-57 25 551
F
053-57 29 399
E
info@abrasievetandtechniek.nl

Maandag, Dinsdag,
Woensdag, Donderdag

 9.00 uur – 13.30 uur
14.30 uur – 17.00 uur
Vrijdag   9.00  – 12.00 uur
Zaterdag  Gesloten


Terug naar de inhoud